donderdag 29 december 2016

Wachten


Vandaag even naar Arnhem-zuid geweest en wat een tocht was het. De bus kwam drie minuten te laat aan, niets bijzonders maar daardoor wist ik dat ik in Arnhem de bus naar zuid zou missen. Onderweg naar Arnhem stapte er twee keer een bejaarden in met rollator wat nogal wat tijd in beslag nam. Niet erg, ik had mijn bus toch al gemist. Aangekomen op Arnhem Centraal knalt het in en uit check apparaat er in de bus uit. Ik kon dus niet uitchecken. De chauffeur doet alles wat hem is geleerd om het apparaat weer aan de praat te krijgen maar geen succes. Ik zeg rij even naar buiten de garage daar heb je vast meer succes dus dat doet die en na enige minuten gaf het apparaat weer een teken van leven en kon ik uitchecken. Waarom men ooit die monstrosity van een garage en bijhorend station heeft gebouwd is en blijft mij een raadsel. Het oude station van Arnhem was een van de mooiste stations die ik heb gekend.

Goed dan naar bus twee, die ik had gemist en ja ik moest wachten. Na een minuut of tien komt de bus eraan. Ik stap in en ga zitten. Tot mijn verbazing loopt de bus in twee minuten helemaal vol, men moet staan tot aan bij de chauffeur. Hebben ze ook allemaal de vorige bus gemist? O wacht het is kerstvakantie. De rit naar zuid verloopt verder prima behalve dat de linkerkant van mijn lichaam ongelofelijk aan het trillen is en ik al mijn spieren moest aantrekken om het een beetje te onderdrukken. De man naast mij zal wel gedacht hebben dat ik het ongelofelijk koud had.

Na een lekker saffie voor de deur van winkelcentrum Kronenburg loop ik naar binnen en ga even naar de Xenos wat rond snuffelen zoals gewoonlijk. Daarna naar Ekoplaza voor wat biologische benodigdheden waar ik bij de kassa moest wachten omdat de kassier wat uit moest leggen aan een klant voor me. Daarna naar de Albert Heijn voor wat andere spulletjes en ook daar moest ik weer wachten omdat de caissière iets moest opzoeken voor een klant voor me. Toen nog even naar de Aldi voor shag en wat lekkers voor oudejaarsavond.

Het was heel druk daar “duidelijk kerstvakantie en dat de economie het voor de meeste mensen weer goed doet” mensen bepakt en bezakt maar gelukkig keken de meeste niet. Goddank had ik mijn hoofdtelefoon en telefoon bij me zodat ik alle drukte kon wegfilteren met goede muziek. Snel naar de bus richting huis gelopen “weer 9 minuten wachten” en toen snel overstappen op centraal naar huis toe. Onderweg moesten we weer wachten omdat iemand aan het klungelen was met zijn auto midden op de weg. Geeft niets dacht ik en pakte mijn boekje en zetten de muziek iets harder. Rond halfzes was ik weer thuis tien minuten later dan het busschema aangaf. 

Peter Barkum © ® 29-12-2016

2 opmerkingen:

  1. Goed dat jij je niet druk maakt over het te laat komen en het missen van bussen. Er zijn teveel mensen die dat wel doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het soms wel vermakelijk om te zien hoe mensen zich druk maken om dingen waar ze totaal geen invloed op hebben. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen