zaterdag 7 januari 2017

Help de Goede Doelen Helpen?

Als je deze lijst bekijkt van al die zogenaamde goede doelen dan vraag je je af wat die mensen allemaal mankeert? Welke idioot durft ├╝berhaupt geld te vragen van een goed doel? De woorden "Goed Doel" zeggen toch al genoeg of ben ik niet goed bij mijn hoofd? Ja ik weet het, we leven in een tijd waar geld de dienst uitmaakt. Maar als ik "Goed Doel" zie dan is mij geleerd dat je iets goeds doet waarbij het doel is dat vele dan van kunnen profiteren. Als ik deze lijst zie dan profiteren er niet zo vele behalve zij aan de top van het zogenaamde goede doel. Zo'n Henk Franken van Unicef Nederland die bijna 4 ton krijgt. Doe even normaal joh!!

Ik geef zelf nooit meer aan al die zogenaamde goede doelen, er blijft mij veel te veel aan de strijkstok hangen. Bovendien betalen we allemaal belasting en vanuit rijkswegen wordt ook jaarlijks heel veel geld verdeeld onder al die instellingen. Ik heb er ook niet het geld voor maar zou ik dat hebben dan zorg ik wel dat het rechtstreeks aankomt bij hen die het nodig hebben. Ik weet dat de ASN Bank microkredieten verstrekt in 30 verschillende landen. Helaas doen ze dit dan weer in samenwerking met Oxfam Novib die Farah Karimi ruim een ton betaald maar ik heb vertrouwen in mijn bank en je kunt natuurlijk ook zelf iets regelen.
Rode Kruis Nierstichting Nederland Kerk in Actie KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society Natuurmonumenten Plan Nederland
Peter Barkum © ® 07-01-2017

2 opmerkingen:

  1. Geeft stof tot nadenken. Ik heb er ook altijd moeite mee dat tegenwoordig studenten voor 10 euro per uur lopen voor goede doelen. Ik ben nog van de oude stempel dat je vrijwillig met een collectebus langs de deuren gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huh? Dat is nieuw voor me dat men 10 euro per uur krijgt voor het collecteren. Ik ben ook van de oude stempel, zoiets doe je vanuit je hart en niet om het geld. ;)

    BeantwoordenVerwijderen