zondag 5 februari 2017

Innerlijke spiegel


Vaak als mensen vastlopen in hun leven dan eindigen ze bij mij. Waarom dat is weet ik niet “misschien door mijn levenservaring”. Ik laat ze dan hun hart luchten door alleen maar naar ze te luisteren zonder daar allerlei goed bedoelde adviezen aan te plakken. Nadat ze hun hart hebben gelucht vraag ik vaak, hoe kijk jezelf terug op je leven en heb je spijt van dingen die je hebt gedaan? Meestal weet men het niet zo goed omdat het vaak nogal veel is wat men heeft meegemaakt en gedaan. Maar soms zegt men ook wel eens, ik had dingen anders kunnen aanpakken. Het laatste geldt voor iedereen “ook voor mij” maar vaak doen we dingen vanuit een impuls of met de kennis die we toen voorhanden hadden. Daarna vraag ik vaak, en hoe nu verder? Ook dat weet men vaak niet of men wil het niet zeggen omdat men waarschijnlijk al een voorgevoel heeft van mijn antwoord.

Wat is belangrijk?
Het belangrijkste in dit leven ben jezelf. Klinkt misschien egoïstisch maar is absoluut niet zo bedoeld. Met belangrijk doel ik meer op wat jouw zelf gelukkig maakt. Dit is vaak geheel anders dan tot je tot nu toe hebt geleefd. Het betekent vaak ook dat je mensen moet loslaten omdat ze je niet meer dienen maar van je eten. (De energie slurpers) ik zeg vaak, als je een probleem hebt dan moet je de koe bij de horens vatten en het probleem oplossen. Nog vaker zeg ik, er zijn geen problemen, alleen maar oplossingen.

Wil je een goed en gelukkig leven dan zul je voor de volle 100% voor jezelf moeten kiezen zonder verdere achterdeurtjes. Je bent geheel vrij om je leven in te richten zoals jij dat wenst. Dit kun je overigens pas doen nadat je alle rommel uit het verleden hebt opgeruimd en dat betekent dus dat je in je innerlijke spiegel gaat kijken. Dit kan heel erg pijnlijk zijn en tot een zwaar gevecht leiden met jezelf maar ook daar ga je doorheen komen. Als je dat achter de rug hebt kun je de eerste vruchten plukken van wat je voor jezelf hebt gedaan.

In je innerlijke spiegel kijken en voor 100% voor jezelf kiezen is het meer dan waard. Je zult een nieuw mens worden en je kunt doelen gaan bereiken die tot dan toe onbereikbaar voor je waren. Ja je zult onderweg ook mensen verliezen maar daar zullen nieuwe mensen voor in de plaats gaan komen, mensen die je verder kunnen helpen en je kunnen bijstaan in tijden van nood.

Mensen willen vaak ergens bij horen omdat ze niet om kunnen gaan met de eenzaamheid. Ook trekken ze zich vaak aan wat andere over hen zeggen, vinden of denken. Maar dit is in het geheel niet van belang, dat is hun probleem. Ze projecteren daarmee hun eigen onvermogen op jou. Je kunt het zien als een soort van jaloezie. Jij doet iets wat zij ook zouden willen maar waar ze het lef er niet voor hebben. Bang als ze zijn om geconfronteerd te worden met zichzelf en met al hun onvolmaaktheden.

Wij “mensen van nu” zijn hier op aarde om onze ziel verder te verlichten en de aarde naar een hogere vibratie te brengen zodat we allen kunnen ascenderen naar een hoger niveau. Het loslaten van oude gewoontes/routines en denkwijze is niet gemakkelijke maar ook niet onmogelijk. Je hebt er lef, karakter en discipline voor nodig en mocht je dat nog niet helemaal hebben dan kun je dat trainen. Stapje voor stapje zonder enige dwang of gehaastheid, het is geen wedstrijd.

Laat angst, onzekerheid over jezelf, je omgeving, wat men over je zegt, vind of denkt allemaal achter je. Het enigste dat van belang is bij jezelf. Hou van jezelf zoals je bent. Je bent goed zoals je bent. Trek je niets aan van de mening van andere of van reclame jongens en meisjes. De laatste willen alleen maar verkopen en spelen daarom in op je onzekerheid. Hetzelfde geldt binnenkort als we weer naar de stembus mogen. Politici spelen graag in op angst en onzekerheid van mensen, zo kunnen ze hen paaien. Kijk niet gek op als er iets gebeurd dat de angst moet aanwakkeren, blijf trouw aan jezelf en aan je intuïtie en stem met je hart en niet wat zij graag willen of wensen.

Peter Barkum © ® 05-02-2017

2 opmerkingen:

  1. WoW wat een verhaal. Ik denk dat ik nog een hoop te leren heb! Ik ben dan niet eenzaam, maar ik heb nog genoeg last van shit uit het verleden. Ik vind het goed dat je anderen zo goed helpt. Maar denk je nog wel aan jezelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Irene en ja hoor, ik denk ook aan mezelf.
    Alles wat hier boven staat geschreven heb ikzelf ook meegemaakt en doorstaan. Mijn jeugd "als je überhaupt van een jeugd kunt spreken" was verre van leuk en ik had dus heel veel bagage.
    Maar die heb ik verwerkt en afgelegd omdat ik nu moet leven en niet in het verleden. ;)

    BeantwoordenVerwijderen