donderdag 2 maart 2017

De burger is de witwasmachine voor geldcreatie

Helemaal mee eens met onderstaande stuk. Het wordt tijd dat mensen eens zelf gaan nadenken en niet alles voor zoete koek slikken of zich laten manipuleren door de (r)overheid. Denk zelf na, ga op onderzoek uit, leer. Veel mensen klagen dat het leven soms zo moeilijk is door aller regels en wetjes maar vervolgens doen ze er geen donder aan. Stemmen ze op 15 maart gewoon weer op dezelfde "zittende" criminele partijen als ze überhaupt al gaan stemmen. Wij samen maken deze wereld waarop we leven maar als 8ied3ereen maar wat aan het aanklooien blijft en slecht willende de gelegenheid blijft geven om ons te bedonderen zal er nooit iets veranderen ook niet met een protest stem op een linkse of rechtse partij.
Peter Barkum © ® 02-03-2017


Oftewel: De geldcreatie en het omzetten naar harde munt.
Stille armoede en hoge schulden die vrijwel onmogelijk nog afbetaald kunnen worden, komen steeds vaker in het nieuws. Los van de hoogte van het inkomen of hoe iemand zijn/haar budget beheert, zou je kunnen stellen dat de bevolking structureel geld tekort begint te komen voor de dagelijkse vaste lasten en levensonderhoud.
Kijkend naar de huizenmarkt, zou je kunnen stellen dat huizen een permanente bron van inkomsten zijn voor de overheid.

Uitgaande van een woonperiode van 1 mensenleven, waarin iemand een huis bewoont, zou je kunnen stellen dat alle koophuizen in Nederland tenminste 1 x per mensenleven wordt verhandeld. Dat levert overdrachtsbelasting op en een nieuwe hypotheek. Een huis is daarom een structurele inkomstenpost voor overheid en banken, afhankelijk van de levensduur van een woning.

Vanuit dat inzicht kun je zien hoe we met z’n allen gefopt worden, alleen al als je rekent dat je met een hypotheek een huis tot 3 x de waarde van dat huis ophoest tijdens een hypotheeklooptijd van 30 jaar.

Velen verhuizen tenminste 1 tot 2 x per woon-leeftijd van een huis naar een andere koopwoning. Dus tel uit je winst als bank en overheid zijnde. Ik durf gerust te stellen dat dit de achterliggende gedachte (agenda) is geweest om mensen te dwingen naar duurdere (huur)huizen door te stromen wanneer het salaris daar aanleiding toe geeft.
Ik zou durven stellen dat we als bewoners de ‘witwassers’ zijn van de geldcreatie, de uit het niets gecreëerde sommen beschikbaar geld die we ‘krijgen’ van de bank bij aankoop van een woning.

Dat hier nog vele andere vormen van leningen, hypotheken, (levens)verzekeringen, pensioenfondsen, et cetera op van toepassing zijn, laat zich niet raden.
O ja, bij overlijden komt de overheid de erfbelasting (tot 2010 belasting op het recht van successie genoemd) opeisen over het bezit wat doorgegeven wordt aan de erfgenamen. Kassa.
© ® Lilian Rombout 2 maart 2017
♥ 

Lees ook zeker even deze link | http://www.nu.nl/wonen/4508424/doorstromers-woningmarkt-zorgen-flink-hogere-hypotheekproductie.html

2 opmerkingen:

  1. Een hypotheek is de slechtste lening ooit. Maar soms moet je kopen omdat je net op de grens zit. En tuurlijk je hebt dan een leuk bruto inkomen. Maar hoeveel eraf gaat naar de overheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal nooit een huis kopen, ik weiger mezelf in de schulden te steken voor iets dat al lang en breed is betaald. Bovendien, een dak boven je hoofd is een universeel mensenrecht net als water, voedsel, onderwijs en gezondheidszorg.

    BeantwoordenVerwijderen