maandag 8 mei 2017

Loslaten

Eigen foto.

Afgelopen middag even wezen wandelen in de bossen van Oosterbeek. Zonder dat ik het had geplant liep ik langs mijn oude huis en langs plekken waar ik toen ik dakloos was in 2011 veel heb gelopen en geslapen. Weer voelde ik de pijn in mijn hart die ik toen ook voelde al was die nu iets milder maar toch. Toen ik voorbij een oude slaapplaats kwam rolde de tranen spontaan over mijn gelaat. Ik zag mezelf liggen op een bedje van oude couranten en vuilniszakken bedekt met een laag vuilniszakken en couranten. Mijn hoofd liggend op mijn gele Ikea rugtas. Toen ik wat rond keek op die plek zag ik ook nog wat halfvergane oude sokken liggen die ik daar achter had gelaten.

Bij mijn oude huis zag ik dat de nieuwe bewoners gelukkig alle struiken die ik had geplant hebben laten staan. De struiken zijn nu groter dan dat ikzelf ben. Ik heb ze destijds van heel klein opgekweekt, ik ben dus een trotse surrogaten papa. Lopend door het bos heb ik weer even genoten van de totale stilte die er heerste. Soms leek het of zelfs moeder natuur even zijn adem inhield. Innerlijk ging er veel door me heen. Gedachtes aan toen, emoties maar ook een gevoel van trots. Heb waren destijds zware tijden voor me. Ik ontdekte toen dat ik een totale burn out had, ik lag in scheiding met mijn vrouw, de relatie met mijn nieuwe vriendin was ook net beĆ«indigd en ik was dakloos. 

Toen ik even op een bankje in het bos zat “een bankje waarop ik destijds ook op heb geslapen” liet ik even alles weer de revue passeren en daarna van me afglijden. Ik heb tegen mezelf gezegd, het waren toen zware tijden maar jij hebt het ondanks ijzige kou, sneeuw, regen en je zwakke lichamelijke gezondheid allemaal wel overleeft. Achteraf bekeken weet ik dat dit allemaal zo heeft moeten zijn. Ik heb toen gehandeld “met de kennis die ik toen had” in het belang van mijn kinderen en mezelf. En nu is het tijd om ook dat stukje geschiedenis in liefde los te laten. Dank aan allen die me toen hebben gesteund op wat voor manier dan ook.

Peter Barkum © ® 08-05-2017
♥ 

Een nummer dat ik toen vaak zong.
Queen - Let me Live 

2 opmerkingen:

  1. Goed dat je het een beetje kunt loslaten, het zal zeker niet gemakkelijk zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee niet gemakkelijk maar wel nodig als we verder willen. šŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen