vrijdag 2 juni 2017

Voorspelling


Vanavond zat ik een stukje nieuws te kijken en er werd een herinnering getriggerd bij het onderwerp over klimaatverdrag Parijs. Nadat de muur was gevallen in 1989 gingen we als mensheid een nieuwe periode in. Er kwamen meer contacten met de voormalige Oostbloklanden en Rusland. In 1992 heb ik een voorspelling gedaan over de verhoudingen in de wereld. Europa heeft decennia lang alleen maar naar het westen gekeken. Sinds het einde van de tweede wereldoorlog zijn we trouwen schoothondjes van de VS en doet Europa alles wat de VS wil. Zo heeft het zijn cultuur en rijke geschiedenis ten grabbel gegooid aan het Amerikaanse imperialisme.

Toegegeven, Europa is geen heilige. Als we in de geschiedenis terugkijken dan zien we dat we als Europa ook verschrikkelijke zaken hebben gedaan. Zaken waarmee we nog steeds niet hebben afgerekend. Ik noem de slavenhandel en het kolonialisme. Vanavond had men het dus over het klimaatverdrag van Parijs dat de VS “onder Obama” ook heeft ondertekend. Trump wil hier nu vanaf omdat het volgens hem niet in het belang is van de VS. Bovendien geloofd Trump niet in klimaatsverandering “daar moet ik hem gelijk geven, ik geloof er ook niet in, wel in klimaatverschuiving maar dat is iets anders”. Aan het einde van het item over het terugtrekken van de VS uit het klimaatverdrag van Parijs zei de verslaggever iets wat bij mij dus een herinnering aan een voorspelling triggerde. Dit kwam ook mede doordat China zijn liefde aan Europa heeft verklaard en ongeacht wat door wil met het klimaatverdrag van Parijs.

De verslaggever zei, Europa zal steeds vaker naar het oosten gaan kijken i.p.v. het westen. Deze uitspraak bracht mij dus terug bij mijn voorspelling uit 1992 over de verhoudingen in de wereld. Ik moest even zoeken in mijn archief maar ik heb hem gevonden. Het is een nog met de hand geschreven stuk uit september 1992 “ik had toen nog geen computer”. Ik schreef toen, in de toekomst zal Europa zich steeds meer gaan richten op Rusland en andere landen in het oosten (China?). Dit zal de verlichting gaan brengen waar Europa al zolang naar hunkert. Amerika zal niet meer dan een handelspartner zijn maar die handel zal steeds minder gaan worden omdat Amerika gebukt zal gaan onder gigantische schulden die veroorzaakt zijn door oorlogen in het buitenland en frauduleuze handelingen van de overheid, banken en bedrijven. Veel Amerikanen zullen in diepe armoede leven en veel steden zullen failliet gaan.

Peter Barkum © ® 02-06-2017/09-1992