vrijdag 4 augustus 2017

Droom 04-08-2017


Afgelopen nacht had ik twee vreemde dromen waarvan ik vooral van de eerste droom nog veel kan herinneren. Ik was ergens waar mijn kinderen ook waren. Ik was blij verheugd mijn kinderen weer een keer te zien maar zij negeerde mij. Ik riep mijn jongste en die kwam wel naar me toe en ik had haar een knuffel maar het voelde allemaal heel koud en afstandelijk aan.

Toen was ik plots op een wc. Ik zag dat de vloed kledder nat was en ging op onderzoek uit en zag dat als je de door trekker indrukte het water niet door de pot heen liep maar door een klein gaat in de pot op de grond liep. Ik zag ook dat de wc vuil was dus ik pakte de douche zoals ik dat hier thuis ook doe en begon hem schoon te spuiten. Van onder de rand kwam een bruin/grijze drap en de wc pot kwam ineens van de grond los alsof die op een springveer stond. Ook andere dingen in het toilet begonnen te zweven en ik kwam handen tekort om alles op de grond te houden.

Ik heb over deze droom nagedacht en ook in de dromen encyclopedie gekeken. Freud zegt dat men zich niet moet schamen als men over een wc droomt en dat doe ik ook niet. Ik heb in het verleden vreemdere dromen gehad, bovendien ben ik alle schaamte al lang voorbij. Voor mij is de uitleg van deze droom als volgt.

Ikzelf ben de wc pot die jaren en jaren van familie, vroegere vrienden en kennissen de meest grote ellende heeft geslikt "de bruin/grijze drap onder de rand van de wc". Zoals ik in mijn boek "Waker in een vreemde wereld" al beschrijf ben ik in mijn jeugd lichamelijk en psychisch mishandeld door o.a. mijn eigen familie. Nu ik een loslaat ritueel heb gedaan en met een innerlijke schoonmaak bezig ben, kan ik het allemaal loslaten en wordt ik in staat gesteld om mijn eigen plek te gaan innemen in het leven. Het gaat je in de pot was slecht een gaatje om stoom af te laten zodat ik niet geheel overbelast zou raken.

Ik vind het allemaal zo bijzonder wat ik op het moment allemaal meemaak. Al die energie├źn die ik voel, hoe mensen op me reageren en naar me kijken. Maar ook wat ik buiten mezelf waarneem zoals het verdwijnen van de vogels "op wat kraaien/kauwen na", aardbevingen op de meest vreemde plaatsen, vulkaan uitbarstingen en ook de visioenen die ik krijg te zien waar ik verder niets over mag zeggen. De zeven overbruggingsjaren die in de Maya teksten staan (21-12-2012 - 21-12-2021) en waarvan het de bedoeling is dat wij schoon schip maken zijn een wonder en genot voor me als mensen liefhebber maar of iemand dat ooit zal begrijpen?

Peter Barkum © ® 04-08-2017 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten