dinsdag 15 augustus 2017

Overvloed aan ellende


In deze tijd van twitter, facebook, apps, nieuwssites en weet ik het allemaal nog meer kan een mens zich soms bedolven voelen onder alle negativiteit waarmee we dagelijks worden bestookt. Zeker als je een hooggevoelig mens bent kun je soms wel eens denken, nee niet nog meer ellende en ga weg met die troep. Veel mensen nemen het dagelijks nieuws “en dus ook de ellende” voor lief bang als ze zijn dat als ze er niets van afweten er niet meer bij horen. En dat is precies waar de nieuwsmedia dagelijks op inspelen. Die angst van er niet meer bij horen. Ik hoorde het vorige week toevallig dat iemand niet wist wat er aan de hand was. De persoon werd bijna “spreekwoordelijk” gestenigd dat die niet wist wat er was gebeurd. Ik weet zelf het nieuws item niet meer maar het ging nergens over maar ik vond het heel opvallend dat men zo reageerde. Het maakte wel indruk op me.

Maar zo is het met meer dingen tegenwoordig. Als ik vertel dat ik geen tv abonnement meer heb dan wordt ik gek aangekeken. Als ik op zaterdag naar de winkel ga en er staat zo’n figuur die me een courant probeert aan te smeren en ik zeg, wat moet ik met een courant? Dan wordt ik ook gek aangekeken. Je wilt toch op de hoogte zijn van wat er gebeurd in de wereld? Nee het zal me aan mijn reet roesten wie wie de kop in slaat en wie het met wie doet. Ik heb geen interesse meer wat er in de wereld gebeurd. Het is al eeuwen hetzelfde liedje alleen de namen veranderen af en toe. Het is verdeel en heers en 99% van de mensen trapt er steeds weer in. Of het nu om nationalisme, neoliberalisme, socialisme, “schijn” democratie en vrijheid gaat of om religie, het is al eeuwen hetzelfde liedje. Ik vraag me soms ook af of de mens ooit zal leren.

Ik heb in ieder geval afgezwaaid wat tv, reguliere radio, couranten en de meeste nieuwssites betreft. Ik kijk af en toe nog op de minst betrouwbaarste site “die van de NOS” maar daarvan weet ik wat ik kan verwachten en dat ik hun nieuws met een flinke lepel zout moet nemen. En ook die zal op den duur verdwijnen. Ik moet zeggen dat het me best bevalt zo. Het zet me weer een stukje verder buiten de samenleving waar ik me zo niet in thuis voel. Ik ben liever een kluizenaar die geniet van wat de natuur en het leven hem hebben te bieden dan dat ik me moet bezighouden met al dat neppe gedoe wat je op radio, tv en in couranten ziet. Ik had voordat ik mijn ritueel deed al gezegd dat er dingen zouden gaan veranderen en ik begin nu te merken wat voor een weldaad dit voor mij is. Ik kom steeds dichterbij mijn werkelijke zelf, heb een beter contact met mijn begeleiders en voel me steeds “spiritueel” lichter worden.

Peter Barkum © ® 14/15-08-2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten