donderdag 17 mei 2018

Astrologische bewegingen II


Terugkijken op de afgelopen maand is er veel veranderd qua planeetstanden. Enkele grote verhuizingen hebben zicht voorgedaan waardoor de energie nu totaal anders is geworden. Voor sommige kan dit zelfs aanvoelen als een wedergeboorte. We hadden in april de verhuizing van Cheiron van Vissen naar Ram en afgelopen week hadden we de verhuizingen van Uranus van Ram naar Stier en Mars van Steenbok naar Waterman/vrouw. Maar het is nog niet gedaan met de verhuizingen. Komende zaterdag verhuisd Venus van Tweelingen naar Kreeft en komt dan oppositie Saturnus die in Steenbok staat te staan. Er zijn de komende tijd sowieso veel oppositie standen waar te nemen naast die tussen Venus en Saturnus is er ook een oppositie stand tussen Mercurius in Stier en Jupiter in Schorpioen die nog steeds retrograde staat en komend weekend staat ook de Maan oppositie naar Mars in Waterman/vrouw. Tevens komt de maan even conjunct te staan met de Noordelijke Maansknoop in Leeuw maar dat duurt hoogstens twee uurtjes daar de maan zich vrij snel voortbeweegt.

Aankomende zondag zal de Zon het aardse sterrenbeeld Stier verlaten en het speelse sterrenbeeld Tweelingen binnen trekken. De Zon zal ondergaan in Stier en opkomen in Tweelingen. Nog een maand te gaan en dan zijn we alweer bij de zonnewende en terwijl ik deze zin schrijf word me aangereikt dat het een heftige zonnewende zal worden dit jaar. Maar dat is voor later, eerst dit weekend maar eens zien door te komen met al die veranderende energie├źn en verhuizende planeten en sterren/maan. Zoals altijd, blijf dichtbij jezelf en laat de wereld lekker aan je voorbij gaan. Het word mooi en warm weer de komende dagen als we de weerprofeten mogen geloven dus geniet van vader zon en van moeder natuur, de rest is allemaal niet interessant. 

O twee belangrijke dingen die ik nog vergeet te vermelden. Komend weekend zal Zwarte Maan Lilith Pluto (beiden in Steenbok) passeren of terwijl ze komen conjunct te staan. Dit kan de nodige problemen gaan geven op emotioneel gebied. Mijn advies, vecht er niet tegen maar ga er dwars doorheen. Verzet zal het alleen maar moeilijker maken en je moet er hoe dan ook doorheen. Laat los wat je niet meer dient en benut de ruimte die daardoor ontstaat voor nieuwe impulsen die Mars en Uranus uitzenden. En dan voor de gevoelige en super gevoelige onder ons, komend weekend krijgen we ook te maken met zonne-partikels uit een corona hole. Dit kan hoofdpijn maar ook hartritme stoornissen veroorzaken. Hou mensen in je omgeving dus een beetje in de gaten.

Peter Barkum © ® 17-05-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten