zaterdag 5 mei 2018

Astrologische bewegingen


Er is veel beweging astrologische gezien. Planeten of planetoïden die lang in een sterrenbeeld hebben gestaan schuiven nu naar een ander sterrenbeeld. Vorige maand schoof Cheiron van Vissen naar Ram en binnenkort gaat Uranus over van Ram naar Stier en Mars van Steenbok naar Waterman/vrouw. Dit zal natuurlijk de nodige gevolgen hebben qua energie die wij voelen. Vooral hoog gevoelige mensen zullen hier het nodige van mee gaan krijgen.

We beginnen morgenochtend 06-05-2018 met een conjunctie van de maan met Mars op 25 graden Steenbok. Iets wat hoog gevoelige mensen ook goed kunnen voelen is de komende stand tussen de Zon en Jupiter. Aankomende woensdag staan de Zon en Jupiter oppositie van elkaar. De Zon in stier en Jupiter nog altijd retrograde in Schorpioen. Oppassen dus voor deze wat explosieve energie woensdag. Blijf dichtbij jezelf “iets wat je het beste altijd kunt doen” en laat je niet uit je tent lokken. Op astronomische vlak is de spanning tussen de Zon en Jupiter ook al zichtbaar. Afgelopen dagen zijn er een aantal flinke aardbevingen geweest op de Filipijnen en op Hawaï. Tevens is op Hawaï een vulkaan tot uitbarsting gekomen waardoor veel mensen hun huizen moesten verlaten en waarschijnlijk nooit meer terug kunnen keren.

Op 15 mei gaat Mars dus verhuizen van Steenbok naar Waterman/vrouw en op diezelfde dag gaat ook Uranus verhuizen van Ram naar Stier. De square stand met Mars blijft overigens maar zal anders aanvoelen omdat beiden planeten zijn verhuist. Ram is een vuurteken en Stier is een aardeteken. Op het moment zijn er drie grote planeten retrograde. Jupiter in Schorpioen en Pluto en Saturnus in Steenbok. Volgende maand gaan Neptunus (18-06) in Vissen en Mars (26-06) in Waterman/vrouw retrograde. Mars zal helemaal terug gaan lopen naar 28 graden Steenbok om vervolgens dan weer op 04-09 zijn weg voorwaarts te gaan. Op 11-09 zal Mars voor de tweede keer dit jaar Waterman/vrouw binnen gaan. Maar dat is allemaal nog ver weg. Eerst genieten van de lente en de zomer. Zoals gezegd, blijf dichtbij jezelf en heb jezelf onvoorwaardelijk lief ongeacht wat er ook gebeurd.

Peter Barkum © ® 05-05-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten